ceny części podobne jak w ktm tylko że większość części do Husaberg'a tylko ASO. Śmieszna budowa silnika np cylinder jak w ursusie tuleja z o-ringami i żaby zaglądnąć/wymienić sam tłok trzeba zapewne rozpoławiać silnik
Zgadza się. Podliczając zużycie paliwa w 2T + olej do mieszanki wychodzi podobnie, w 2T remonty tańsze ale częstsze w 4T rzadziej ale drożej... Miałem RM 250 2T to teraz pomyślałem, że czas na jakiegoś 4T i tak padło na Berga Podobnie jak remont innego 4T. Zgadza się żeby wymienić tłok trzeba rozpołowić silnik Tak to mniej więcej wygląda
jeżeli remont ze względu na mth to raczej podobnie wychodzi. Oleju nie liczcie bo i w 4t trzeba zmieniać ale jak 2t 2x tyle połknie wachy i częstsze remonty to i rzeczywiście to samo wychodzi jeżeli sami przy tym dłubiemy. Ale jak ktoś np. przeciętny gimbus nie ma tołku na temat mechaniki i ma 2 lewe ręce to rzeczywiście 2t tańsze w utrzymaniu i mniej przy nim dłubaniny. Ogólnie 2t też są fajne choćby na starość do endurzenia exc 300 2t tor mx też daje rade
Wraz z początkiem sezonu mała aktualizacja! Husaberg ma obecnie przejechane... 6753km co daje 173,7 mth czyli... od mojego pierwszego postu w tym temacie ( 7 miesięcy temu ) przejechałem nim... 377km... W zimę kupiłem... zestaw pod SM: Tarcza hamulcowa BRAKING 320mm
2 tłoczkowe Brembo z przewodem hamulcowym, pompą radialną, adapterem pod tarczę 320 i... klockami sintermentalowymi
No i najważniejsze... Felgi + opony SM ! Pierwsza " przymiarka "
Tył siedzi!
Jednak postanowiłem na początek sezonu zostawić komplet enduro Wymieniłem również ślizg łańcucha, filtr oleju i zalałem nowy olej Ipone Katana 10W50
Kilka fotek z latania enduro
żużel?
I najprawdopodobniej Berg zostanie w wersji enduro albo pójdzie na sell ze względu zakupu fabrycznego supermoto Swego czasu najmocniejszego singla wśród moto...
A czemu EXC 525 lepiej? Berg ustępuje czymś Katowi? Zawieszenie to samo, hamulce te same, cały osprzęt oprócz silnika to samo co w Kacie A trafiła się fajna okazja z wieloma fajnymi dodatkami więc kupiłem Obecnie mam Kata SMC 660 dlatego Berg idzie na sell.