Chciałbym wam przedstawić mój najnowszy motocykl który kupiłem 23.08.2014 podczas krótkiego pobytu w Polsce.
Husaberg FE550E 2004r. Kupiłem go z przebiegiem 6230km co dawało 157,6mth. Motocyklem jak narazie przejechałem... 146km co dało 4,5mth. Więcej na pewno już tego roku nie przybędzie gdyż nie ma mnie teraz w kraju i Berg grzecznie czeka sobie na stojaku na mnie aż wrócę i na wiosnę zacznie się prawdziwa jazda!

Husaberg jest wyposażony w kilka fajnych dodatków takich jak np. płytę pod silnik, 15L bak na dłuższe wyprawy
Kilka danych technicznych i podstawowe wyposażenie :
Waga na sucho Berga to 109kg ;) Moc... około 55KM

Hamulce Brembo z przodu 2 tłoczkowe, z tyłu 1.
6 stopniowa skrzynia biegów, zawieszenie przednie i tylne WP ( dokładnie to samo co w KTM-ie EXC 525 )
Jak na 10letni motocykl hard enduro to uważam, że Berg jest w bardzo dobrym stanie

Nie ma też on problemów z paleniem z rozrusznika z czym się boryka 90% Bergów ponieważ w większości aku jest za słabe by rozruszać to wiadro ( czytaj - tłok ) ;)
Myślę jeszcze o zamontowaniu kół SM i śmiganiu w SM na Bergu bo szkoda mi tłuc go np. po żwirowniach ale zobaczymy jak to wyjdzie wszystko w nowym sezonie ;)
Jakieś pytania, sugestie, opinie - pisać!
Kilka fotek

Tak prezentuje się 15L bak

READT TO RACE!