Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
witam mam problem z yamaha, kreci tylko do 6 tys. nie stało się to nagle tylko po remacie, a przy okazji zmieniłem wydech z gianelli, bo był już pognity na taki i gaźnik z 18mm na 24mm oryginał mikuni dodam ze przed remontem na starym dyfie i gaźniku kręciła do 12 tys. gaźnik wyregulowany trzyma wolne obroty, filtr wyprany i nasączony olejem, świeca NGK br9es nówka, może to wina dyfuzora czy możliwe, że ten jest zablokowany? dysze w gaźniku nie zmieniane i guma w filtrze pod siedzeniem jest bo bez niej było jeszcze gorzej
Od czego ten dyfuzor? Na pewno nie od DT 80. Dyfek jest wystrojony pod inny cylinder i nie dziw sie ze tak zle chodzi. To że dasz większy gaźnik nie oznacza poprawy. Napraw gianka, albo kup org odblokowany i zdaj relacje.
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
Co do dyfuzora wyglada podobnie jak w mojej dt , I bylo normalnie krecilo do konca bynajmniej. Pisales ze na starym dyfie bylo ok, byc moze bedzie trzeba sprobowac na innym. Moze wystapilo cos takiego jak zimny lut w module jak ktos zmostkowal, warto tez to sprawdzic. Koncowka wydechu pozostala ta sama co byla przed zalozeniem tego wydechu.?
-- 02 sie 2015, 14:43 --
Co do dyfuzora wyglada podobnie jak w mojej dt , I bylo normalnie krecilo do konca bynajmniej. Pisales ze na starym dyfie bylo ok, byc moze bedzie trzeba sprobowac na innym. Moze wystapilo cos takiego jak zimny lut w module jak ktos zmostkowal, warto tez to sprawdzic. Koncowka wydechu pozostala ta sama co byla przed zalozeniem tego wydechu.?