Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

kreci tylko do 6 tys. obrotów

13 kwie 2015, 8:05

witam mam problem z yamaha, kreci tylko do 6 tys. nie stało się to nagle tylko po remacie, a przy okazji zmieniłem wydech z gianelli, bo był już pognity na taki Obrazek i gaźnik z 18mm na 24mm oryginał mikuni dodam ze przed remontem na starym dyfie i gaźniku kręciła do 12 tys. gaźnik wyregulowany trzyma wolne obroty, filtr wyprany i nasączony olejem, świeca NGK br9es nówka, może to wina dyfuzora czy możliwe, że ten jest zablokowany? dysze w gaźniku nie zmieniane i guma w filtrze pod siedzeniem jest bo bez niej było jeszcze gorzej

Re: kreci tylko do 6 tys. obrotów

13 kwie 2015, 16:39

Od czego ten dyfuzor? Na pewno nie od DT 80. Dyfek jest wystrojony pod inny cylinder i nie dziw sie ze tak zle chodzi. To że dasz większy gaźnik nie oznacza poprawy. Napraw gianka, albo kup org odblokowany i zdaj relacje.

13 kwie 2015, 17:28

Może nie wygląda, bo zdjęcie od boku zrobiłem. Orginalnie był czarny tylko go pochromowałem. Gość jak kupowałem mówił, ze to od DT

30 lip 2015, 11:50

grzeje kotleta dalej to samo nic nie pomaga, możne dysza w gaźniku za mała ? teraz jest oryginalna, a dyfuzor wygląda na gianelli
Obrazek

01 sie 2015, 23:13

sory za ottt ale gdzie chromowałeś i za ile ?

02 sie 2015, 5:16

pracowałem w Niemczech jako technik-galwanizer i zrobiłem sobie sam za free

02 sie 2015, 13:43

Co do dyfuzora wyglada podobnie jak w mojej dt , I bylo normalnie krecilo do konca bynajmniej. Pisales ze na starym dyfie bylo ok, byc moze bedzie trzeba sprobowac na innym. Moze wystapilo cos takiego jak zimny lut w module jak ktos zmostkowal, warto tez to sprawdzic. Koncowka wydechu pozostala ta sama co byla przed zalozeniem tego wydechu.?

-- 02 sie 2015, 14:43 --

Co do dyfuzora wyglada podobnie jak w mojej dt , I bylo normalnie krecilo do konca bynajmniej. Pisales ze na starym dyfie bylo ok, byc moze bedzie trzeba sprobowac na innym. Moze wystapilo cos takiego jak zimny lut w module jak ktos zmostkowal, warto tez to sprawdzic. Koncowka wydechu pozostala ta sama co byla przed zalozeniem tego wydechu.?

04 sie 2015, 8:51

moduł nigdy nie był rozbierany, wiec odpada ten zimny lut, końcówka ta sama, mam jeszcze przelot ale jest bez zmian, chce kupić większa dysze główna teraz jest najprawdopodobniej 110
chce zamówić któraś z tych:
http://shop.mieloch.pl/dysza-glowna-del ... 3349.bhtml
lub
http://shop.mieloch.pl/dysza-glowna-del ... 4.bhtmlbedą pasowały ?

04 sie 2015, 8:58

Wiesz co to zimny lut ?

04 sie 2015, 9:18

brak przepływu napięcia choć jest element zlutowany , ale u mnie ten moduł nie był rozebrany i nikt tam po za fabryką nie grzebał
Odpowiedz