Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Nie działa jak powinna, odcina zapłon/paliwo

11 lis 2013, 13:22

Johnny pisze:To oczywiste że bez wydechu będzie gasła bez ssania oraz nie będzie się wkręcała i chodziła jak powinna. W 2T wydech to obowiązek, można powiedzieć, że to część silnika.

Założylem wydech jest to samo czyli " Co moze byc przyczyna ze dt na kazdym biegu wkreca cie do 6.5k i tak jakby odcinalo zapłon/paliwo (jechalem na ssaniu bo bez gasła) i bardzo ciezko ja zapalic ?"

gaznik czyszczony nie regulowałem( ale wybebwszylem dyfuzor tzn tylko siatki te co na bokach zostaly po takim zabiegu trzeba regulowac? ) bo wczesciej bylo wszystko ok filtr czysty

stawial bym na małą ilosc paliwa w komorze plywakowej co wy na to jakie sa wasze podejrzenia >?

P.S prosze o przeniesienie do mechaniki
Ostatnio zmieniony 11 lis 2013, 18:22 przez creator1, łącznie zmieniany 1 raz

Re: Ustawienie Zapłonu/brak iskry przy kopaniu dt 125

11 lis 2013, 14:16

Sprawdź ten pozom paliwa pare minut roboty... Po takim zabiegu powinno się wyregulować gaźnik.

Re: Ustawienie Zapłonu/brak iskry przy kopaniu dt 125

11 lis 2013, 16:48

paliwo ok. ale w dyfuzorze wyjete tylko siatki ze scianek

Re: Nie działa jak powinna, odcina zapłon/paliwo

11 lis 2013, 18:30

Skoro gaźnika nie regulowałes to może już czas ?

12 lis 2013, 0:37

tu jest problem bo mam ukrecona srube regulacji mieszanki. a jaki dokladnie powinien byc poziom paliwa w komorze plywakowej jest jakies standard?

12 lis 2013, 1:26

Jeśli masz nie sprawny gaźnik to nie widzę sensu kontynuowania tego tematu.

12 lis 2013, 14:27

Ale wczesniej bylo wszystko ok

12 lis 2013, 19:27

Ale jak widać teraz już nie jest ok. Napraw gaźnik i wtedy możemy kontynuować.

12 lis 2013, 20:38

Powiedzcie mi jeszcze jakie sa skutki walnietych uszczelniaczy wału ?

12 lis 2013, 21:10

łapania lewego powietrza,spalanie oleju przekładniowego,mieszanka moze przedostawać sie sprzęgła.
Odpowiedz