nie wiem no mój się różni tym "zabudowaniem" na dole tłoka pewnie pod nicasil są inne tłoki. Enduros70 i barszcz91 na wasze życzenie: oba tłoki z pierścieniami i sworzniami i zabezpieczeniami (wossner sworzeń i zabezpieczenia w woreczkach !!!) ale jakby nie było kilkadziesiąt gram różnicy to dość dla tłoka wg mnie i mały bonus
czy teraz jest dokladny pomiar jak na możliwości zajebanej z kuchni wagi analogowej xD ??? hehe
kolejna dostawa części i postępy w pracach: uszczelki i takie duperele oczywiście z serwisu hondy do usunięcia starej uszczelki cylindra trzebabyło użyć radykalnych środków mowa o loctite, który polecam jest wart ceny ( ok. 50 zł ) a dwusiarczek molibdenu przyda się do smarowania dzwigienek/ łozysk jak podaje serwisówka
cylek już założony i dokręcony z odpowiednią siłą. w między czasie pomierzyłem i poczyściłem pompe oleju
chciałem FMF ale wszystko na ebayu z USA a wiec koszty i usługi celne , ostatnio wpadł mi w oko arrow w nowej wersji znalazłem kolesia który sprowadza arrowy z zagranicy więc chyba na arrowa padnie a kolanka z nierdzewki jakieś 2w1.
na kolanka 2w2 jak mam teraz ciężko cokolwiek znaleźć, pozatym średnica tych kolanek jest mała, szukam czegoś o większej średnicy żeby lepiej moto oddychał a tłumik lepiej dedykowany jak się potem bawić w gięcie spawanie itp...