motul 3000 mineralny aż taki czarny nie był może na focie tak wyszedł, swoje zadanie spełnił, pomału będzie trzeba się za syntetykiem rozejrzeć. A z nowości to dorobilem się przelocika wraz z kolektorem wydechowym firmy CRD, tak więc zakupy z USA są zbędne narazie Póki co łapcie foty z przymiarki jeszcze nie poczyszczony, zastanawiam się nad owijką bazaltową na kolektor zawsze mi się podobały coś w stylu cafe racer a tłumik tak wiem ciut za wysoko i ciut długi chociaż z pod owiewki nie wystaje bardzo, aktualnie rozbieram tlumik do wymiany waty i obspawać jeden mankament musze, łapcie foty:
przykro mi ale dla mnie jest bezcenna z kolektorem pomyślimy jeszcze ciężko go się poleruje albo mam paste kijową i filce. Teraz walcze z wydechem i nie mam pomysłu jak się dostać do bebechów, roznitowałem go ale stożek ani drgnie jakieś pomysły? Nie chce go powyginać zbytnio.
gdyby założył łożysko otwarte od strony smarowania zatarł by całą głowicę
heh co do łożysk nie wiem dla czego ale katalogowo jest inne łożysko (te drugie gdzie nie jest tłoczony olej) w 89' a 95' u mnie jest otwarte a u cb kryte po co?!
-- 16 mar 2014, 23:54 --
co do oleju myślę że wystarczył by półsyntetyk motul 5100 10w40 ale jak byś chciał syntetyk polecam motul 300v 10w40 lub agip tec 10w40