Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
więc tak dziś jeszcze raz wyjąłem gaźnik , rozkręciłem i wymyłem . dysze sprawdzałem .. a motor wciąż nie reaguje na śrubkę regulacji mieszanki.. Czy jest możliwe ,że to wina elektryki ?
więc tak , przyszła mi ta śrubka do regulacji , zmieniłem ją i nie było poprawy motor tak samo się zachowywał można kręcić ile się chce i reagował tylko minimalnie . później zmieniłem dysze na większe 260 ,35 i motor idzie teraz o wiele lepiej i można bardziej regulować gaźnikiem ( reaguje troche na śrubkę regulacji) ale i tak ma doła przy ok 4/5 tyś obr .. ;/ Gaźnik jest przeczyszczony perfekt .. Aa i czy to normalnie ,że jeśli wykręcę to śrubkę od regulacji całkowicie to motor chodzi tak samo ? nie gaśnie ? bo u mnie tak właśnie jest .. ;/