Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam Posiadam Yamahe dt 125 r97. Po okresie zimowym uruchomiłem moto przejechałem kilkanaście kilometrów i motocykl zgasł. Nie dało się go uruchomić, fajke sprawdziałem kleme też i było ok. Postanowiłem naładowac akumulator i dałem wieksze napiecie przez przypadek i probowąłem odpalać moto i nic gdy akumulator naładowałem Yamaha jak zgasła tak nie chce odpalic to dzisiejszego dnia. I mam problem -.-. Myslałem nad modułem cewkami przy kole magnetycznym i cewce. Ale jak eliminować błedy? Dodam że motor po zimie kichał podczas odpalania był "wystrzał z rury" miał lekkie problemy z odpalaniem tzn zamies maksymalnie 3 kopniec musiałem kopac z 8-10. No i nie wkrecał sie na oboroty- wymian świec to samo.. co to to może być??> Pozdrawiam