Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Tłumiki/ukałd wydechowy

25 kwie 2014, 22:13

Mam pytanie odnośnie kompletnych układów wydechowych do dt'ki: Otóż zastanawiam się który jest najlepszy(zależy mi na jak najlepszych osiągach,nie na dźwięku):
arrow?
athena?
depp?
gianelli?
spawak?
pusty oryginał?

Założenie samej końcówki wydechowej daje odczuć jakąś różnicę?

I ostatnie pytanko na temat akumulatora: Dzwoniłem do gościa i powiedział mi że moto odpala z normalnego aku samochodowego, bo nie ma do niego motocyklowego. I tu moje pytanie to nie szkodzi jakoś yamaszce?
Prosiłbym również o podanie jakiego wsadzić do dt jak już(gdzieś było na forum, jak dobrze pamiętam, ale teraz szukam i nie mogę znależć :/)

Jeżeli zły dział proszę o przeniesienie, a jeśli był podobny temat proszę o link i warna :F
Dzięki i Pozdrowionka :D

Re: Tłumiki/ukałd wydechowy

25 kwie 2014, 23:36

Spawak, ewentualnie dep.

26 kwie 2014, 7:32

Gdzieś widziałem wykres arrowa i wychodziło 29 km. Moim zdaniem chyba arrow jest jednym z lepszych wydechów na drogę. A jeżeli chcesz max no to spawak.

Co do akumulatora to odpalić może z aku, ale nie będzie działać zawór podczas jazdy po odłączeniu.

26 kwie 2014, 9:15

żuczek pisze:
Co do akumulatora to odpalić może z aku, ale nie będzie działać zawór podczas jazdy po odłączeniu.

chyba że wozi na bagażniku :F

26 kwie 2014, 16:17

Dzięki chopaki :D Powiedźcie mi jeszcze tylko:
Sama końcówka założona do oryginalnego dyfuzora daje odczuć różnicę?
Akumulator zwykły motocyklowy czy są jakieś specjalne do dt'ki?

26 kwie 2014, 17:35

Troche lepiej zbiera sie od dolu.

26 kwie 2014, 17:53

Przelotowa końcówka wydechu daje nam takze możliwość wykorzystania pełnej mocy silnika przy dyszach 240/30.

27 kwie 2014, 10:30

Arrow jest homologowany to po wyjęciu z pudełka nie jest najlepszy. Ja i tak bym Athenę brał.

13 sty 2015, 18:00

http://yamaha-dt-125.blogspot.de/p/spor ... h.html?m=1

13 sty 2015, 18:12

No i moja teoria się potwierdziła (25-30KM).
Odpowiedz