Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam mam mały problem. Gdy yamaszka była kupowana sprzedawca zapewniał, że siedzi w niej cylek athena 110 i gdy kompresja spadła do 7,5 zamówiłem w zagranicznym sklepie dedykowany zestaw pod athene 110. Jak się okazało gdy przyszedł tłok( śr. 54,95), cylek atheny okazał się nie 110 a 80 . Jak myślicie czy uda się wstawić tuleję pod ten tłok w w ten cylinder który jest z nicasilem? czy raczej skórka nie warta wyprawki?
Gratuluję pomysłowości zamawiając tłok bez pomiarów cylindra. Tłoka już nie oddasz to nie zostaje ci nic innego jak tulejowanie, tyle że to będzie tylko na jeden tłok i śmietnik, bo pewnie nie ma tłoków na szlify z tego wymiaru.
nawet nie mierzyłem bo to nicasil i dobrałem selekcje jak mi doradzano w sklepie wiec nie miałem podstaw do mierzenia tego niestety. trudno, się zobaczy co z tego wyniknie