Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
16 lip 2013, 21:43
Znalazłem chyba przyczynę... Po ściągnięciu cylindra cały tłok jest poobijany i w dodatku pierścienie zniszczone... już nigdy więcej nie kupię tłoka z allegro za 40 zl... może do ogrinalnego dyfa gdzie kręci się moto do 7k obrotów to te tłoki się nadają ale do giana gdzie wkręcam moto do 9-10k to z pewnością nie. Mam takie pytanie: Jaki tłok polecacie do dtetki z dyfem giana?
16 lip 2013, 21:49
OMP najlepszy z dostępnych, sam takiego mam jakoś daje rade

Enduros kiedyś wspominał że proxa może przerobić do 80 to zagadaj z nim. Na takim byś dłużej pośmigał
16 lip 2013, 22:08
OMP robi tłoki na 4 szlif max, później to albo te szity z allegro, albo dopasowywać tak jak wyżej, prox itp.
16 lip 2013, 22:20
ja mam 2 szlif dopiero wiec nie jest tak zle
17 lip 2013, 13:40
Owad pisze:OMP robi tłoki na 4 szlif max, później to albo te szity z allegro, albo dopasowywać tak jak wyżej, prox itp.
Widziałem omp 51mm więc nie robi tylko do 4 szlifu.
17 lip 2013, 17:52
Ja mam z italyracing jakiś co przeceniony na 35zł był z 60 i jeździ, a jakiej firmy to nie wiem bo sam tłok był z pierścieniami, sworzniem i zabezpieczeniami w pudełku bez producenta, a często zdarza mi się jeździć powyżej 7tys