Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
28 wrz 2014, 17:34
Witam. Gdzie dostane takie pierścienie jak na tłoku nie wiem jakiej firmy silnik ani nie znam roku produkcji.
http://i.imgur.com/ILtWSLk.jpg
29 wrz 2014, 18:25
A czemu chcesz je wymieniać? Tłok to na śmieci się nadaje
29 wrz 2014, 19:08
Wiem że tłok jest już nie ciekawy ale jakieś 8 lat temu gdy już przestał być używany miał ponad 9 bar kompresji i od tamtego czasu nie był odpalany. Nie chce ich wymieniać tylko dokupić bo mi pękł jeden.
29 wrz 2014, 19:55
Nie rozumiesz, że tłok się zużywa tak samo jak pierścienie ? Założysz nowy pierścień to tłok później pęknie.
29 wrz 2014, 20:28
Rozumiem ale nie chce inwestować w nowe tłoki (bo są 2) i wątpię że gdzieś dostane takie gdyż ten silnik ma jakieś 30 lat. Silnika też nie będzie w niczym "jeździł" ma być tylko sprawny i będzie stał sobie w garażu jako ozdoba.
29 wrz 2014, 20:31
No to niech stoi, nowy pierścień do stania mu niepotrzebny
29 wrz 2014, 20:39
Widzę że nie doczekam się odpowiedzi na moje pytanie. Po co jest te forum w ogóle ? Pytam się gdzie mogę kupić taki pierścień a wy bez sensu drążycie temat. Ale widzę że to nie tylko pod moim postem takie głupie odpowiedzi. PORAŻKA..
29 wrz 2014, 20:51
Powodzenia w dalszym szukaniu, skoro nie wiesz czego potrzebujesz.
29 wrz 2014, 20:55
uwierz że mi nie chcemy źle dla ciebie a że ty lecisz po najniższych możliwych kosztach to nie licz na nasza pomoc bo potem nie chce nam się słuchać że nie jedzie albo tłok pękł
29 wrz 2014, 20:59
Coś mi się wydaje że zmienisz tylko pierścienie i na olx "igła po remoncie"
Co to za motocykl jest ? Jeśli ma 30 lat to tłok nie bd taki drogi. W pobliskim sklepie czesci do simsonów, jawek itd pytałem się ile tłok do Cezet-y 175 to powiedział mi że za 28zł

nasz krajowy