Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Fotki z dziś : http://pokazywarka.pl/go9gk8/ . Jeśli leje mieszankę prosto do baku ,to czy dozownik można odłączyć ? Kolejna sprawa to co to za otwór(zaślepiony drewnianym kołkiem -,- ) który przykręca się do cylindra ? I jeżeli mam jeden korek oleju od strony pedała zmiany biegów ,i jeden korek olejowy od strony hamulca nożnego ,to czy muszę lać dwa różne oleje ?
Jesli lejesz mieszanke do baku to dozownik odłączasz. Ten otwór zaślepiony kołkiem to miejsce na podpiecie gasbox'u. Ten "korek" ze strony dźwigni zmiany biegów to otwór, przez który wchodzą przewody do zapłonu. A do korka od strony kopnika lejesz normalny olej do skrzyni. P.S. Kozacki kopnik
Co to jest ten gasbox ? Ale tam jest normalny plastikowy korek,to jak moga tam wychodzic przewody do zaplonu ? a co jest nie tak z tym kopnikiem ?A moge calkowice wymontowac ten mieszalnik ?
Skąd mogę załatwić nową sprężynkę która jest odpowiedzialna za powrót linki sprzęgła ? Bo moja linka nie chce wrócić do końca i trzeba manetkę odpychać .
Już do nich ostatnio dzwoniłem o inną rzeczy i usłyszałem cene z dupy .A kij wie ile policzą za taka sprężynkę .A może też wina linki że jest brudna i nie pracuje w pancerzu tak jak trzeba ?
No to tak W końcu po 2 tyg jest iskra i moto pali Generalnie w pewnym momencie się wkurwiłem i oddałem na serwis żeby to zrobili.Pojechałem po moto i koleś pokazuje (Panie pacz jest iskra) Przyjechałem do garażu,poskładałem moto,zrobiłem nową mieszankę i chcę odpalić i dupa.Znów się mega wkurzyłem i miałem iść do domu.Ale mówię sobie sprawdzę może świeca mokra.Okazało się że nie ma iskry.... Co się okazało ? Żeby była iksra to kluczyk musi być w 1 pozycji po przekręceniu a nie w 2.Oczywiście jak nie miałem moto to super pogoda była,odebrałem moto zaczął padać śnieg.Jednak zrobiłem dziś z 30 km w śniegu i gites.Powiedzcie mi ważę 98 kg i maksymalna prędkość to lekko ponad 50 ,czy to dobra prędkość czy powinno być szybciej ?