• Dzisiaj jest 18 cze 2025, 23:37
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Mechanika › Mechanika

[DT80] Problem z wkręcaniem.

Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Problem z wkręcaniem.

Postautor: Majster » 08 mar 2015, 18:13

Witam mam taki problem, moja DT jest świeżo po dotarciu, jakiś czas temu odpadł mi filtr powietrza kilka km jechałem bez filtra, jakieś 3-4km tzn miałem taką gąbkę z dużych słuchawek która tam zastąpiła to byle dojechać. REZO było jakiś czas, potem odstawiłem i mówie jeee... tzn szkoda jeździć. Po zakupie nowego filtra niby wszystko fajnie ten tego itp. odpala od pyknięcia, wolne trzyma (komprecha i wszystko jest bo po szlifie po jeździe też patrzałem i wszystko na miejscu pierścienie są) no ale nie ma REZO :( nic a nic jedynie jak zamknę kranik to na kilka chwil przed zgaśnięciem dostaje REZO że aż rwie na 3 biegu szlakę na podwórku, dziś bawiłem się pływakiem zmniejszyłem dawkę paliwa (zwiększałem wcześniej) pomogło na chwilę krótką ale potem znowu to samo, regulowałem kilkaset razy gaźnik nic nie pomaga. Czyściłem też kilka razy dokładnie, membrany też są ok, świeca też dobrze, po zatknięciu filtra gaśnie. Z dołu ma dobrą moc, ale się nie wkręca do końca tak jakby ją odcinało i nie ma rezonansu, jest jedynie wtedy jak zamknę kranik, patrzałem też membrany, są w dobrym stanie. Pomóżcie bo już sił nie mam :(
Majster

Motocykl: Loncin 150 z silnikiem Yamaha dt80 lc2
Honda cb50j

Re: Problem z wkręcaniem.

Postautor: daberek » 09 mar 2015, 19:12

Kup nową świecę to powinno pomuc i napisz czy jest jakiś efekt
daberek

Motocykl: Dt 125

Postautor: Majster » 09 mar 2015, 19:49

Czy simmeringi mogą byc tego przyczyną? Po zalaniu olejem skrzyni strasznie kopci, po spuszczeniu nie ma różnicy w pracy ale nie kopci.
Majster

Motocykl: Loncin 150 z silnikiem Yamaha dt80 lc2
Honda cb50j

Postautor: Johnny » 09 mar 2015, 19:54

kopci na jaki kolor ?
NAKLEJKI FORUMOWE ZAMÓWISZ TUTAJ <-- KLIKNIJ
Awatar użytkownika
Johnny
Moderator

Motocykl: Escordzina bez dachu.
  • Strona WWW