witam wracalem do domu i po dobrym butowaniu zaczela mi mrygac lampka oleju pierw przy wysokich obrotach sie zapalila a teraz mryga zapala sie i gasnie nawet na niskich dlaczego moze dlatgego ze mam maly poziom oleju do mieszanki ? czy ze moze mam malo oleju w skrzyni ? w oczku mam gdzies 1/3 to wystarczajaco czy musze dolac ? wiecie o co chodzi prosze o pomoc
moze to glupie pytanie ale nie mialem nigdy takiego moto tylko simsona hehe .tylko kupilem ten motor tydzien temu i nawet nie wiem jaki olej jest tam wlany martwilem sie czy dozownik mi dziala ale jak jezdzilem 100 km i nic sie nie palilo a nagle sie zaswiecila czyli dozownik dziala bo zaswiecila sie lampka czyli ubylo plynu i przeciez z 100 km zrobilem an bank i pilowalem go dobrze wiec juz raczej tlok by stanol prawda?
najlepiej zobaczyc na zimnym silniku jak dymi to jest ok ja mam sprawny dozownik ale do baku dla pewnosci wlewam troche oleju do dozo najlepiej castrol power 1 racing 2t
kopci na zimnym. swieci mi non stop kontrolka teraz no ale jeszcze jest w dozowniku to z 30 km moge zrobic na luzie nie ? bo nie chce dolewac bo nie wiem jaki olej ktos wczesniej doalal zeby sie piana nie zrobila czy raczej nie zrobi sie bo to olej do 2t
na dozo masz tak jakby 2 metalowe okragłe coś jak dojdzie do tej kropki na dole to sie świeci, niewiem ile masz w dozo i ile możesz na tym latac :p kup castrola ten zlej i zalej castrola a ten zlany zostaw do dolewania do baku