Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
konrd278 pisze:Ale zimny lut robi się z dupy . nikt tam nie musi grzebać
Jakim cudem? Także ty zapoznaj się co to zimny lut bo głupoty gadasz. Zimny lut może powstać co najwyżej przy lutowaniu,a nie sam z siebie po jakimś czasie...
Dysza 110 moze zostac , ja mialem cylinder malossi i na org. dyszy krecila czy to na luzie czy do 3biegu do konca a nawet lekko za. Co zrobiles z tym starym dyfem ze juz go nie masz?.
zimne luty robią się same z siebie poczytaj na elektrodzie
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
Jak juz wspomnialem wczesniej mozna brac tez to pod uwage, dyf wyglada identyko jak przy mojej. Mozemy sie jakos dogadac bo mam modul do dt na ktorym krecilo do konca , ewentualnie od niedawna uzytkownik forum Kori wrocil do robienia modulow do dt , ktore cieszyly sie dobra opinia i masz pewnosc ze jest nowy i cenowo nie najgorzej. Do 100zl z przesylka powinno sie zmiescic. Tylko napisz co dokladnie wymieniales przy remoncie.? Korbowod nowy czy regeneracja.? Dlugoscia bylo to samo? Tlok mial te same wysokosci okien itd.?
-- 05 sie 2015, 14:32 --
cyl szlif czy nowa tuleja?.
-- 05 sie 2015, 18:19 --
Dyszy nie kupuj , nie mam juz dt ale cos mi sie wydaje ze jest tam gwint m5 a ten co podales m6 typowo do dellorto. Te powinny pasowac tak mi sie bynajmniej wydaje.
wiec tak wał nie miał luzów góra dół i wszystko z nim było ok więc został był tylko centrowany, łożyska na wale koyo c3, reszta ntn C3, cylinder zrobiony szlif na 50,00 i tłok OMP uszczelki i uszczelniacze nowe, swieca nówka NGK, zmieniłem dyf jak wcześniej pisałem i miałem gaźnik 18mm i teraz wstawiłem na króćcu 53v 24mm ten z podgrzewaniem ale jest ono odłączone. Nie ubywa płynu z zbiorniczka
Na tym dyfuzorze jest jeszcze gorzej 4 k i odcina nie mialem kiedy nagrać filmu ale słychać normalnie odcinke, gaznik regulowany za wiele nie pomaga iglica na środkowym rowku, a i jeszcze jedno przednie mocowanie dyfa opiera się o mocowanie klaksonu z tamtym dyfem też tak miałem wiecie dlaczego ?
temat do zamknięcia winna była fajka świecy coś w rodku było nie ten tego i nie trzymała świecy założyłem nówkę, Teraz idzie do 9k, jest sens odblokowywać ten orgi dyf? zeby do 12k krecił teraz elegancko ciągnie od samego dołu