• Dzisiaj jest 19 cze 2025, 20:50
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Mechanika › Mechanika

[DT80] [DT80] mułłł

Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

[DT80] mułłł

Postautor: Kundzior155 » 05 wrz 2015, 17:05

Witam was opisze jak to się nagle jakiś problem pojawił u mojej DT. Wczoraj przychodząc ze szkoły ciesząc się, że weekend przejechałem się z jakąś godzinkę. Podczas tej jazdy zatrzymałem się i coś mi nie pasowało, a mianowicie obroty po dodaniu gazu długo spadały i trzymały kilka sekund między 2-3 k ( normalnie 1k) i jak już spadły to moto gasło :evil: . Dziwiąc się zapaliłem wszystko niby ok <banan> , ale dalej coś nie tak. Zajechałem do domu (posiedziałem ze 2 godizny) i zechciałem się pod wieczór przejechać i nagle moto nawet nie zechciało zapalić, a jak już zapaliło to poniżej 2 k obrotów gasło, a także wolno się zbierało do 3k a póżniej w przeróżne sposoby łapała muła. :( <?>
Kundzior155

Motocykl: Yamaha DT 80 Lc2

Re: [DT80] mułłł

Postautor: smileyaka » 05 wrz 2015, 18:02

Na poczatku proponowałbym wyczyścić i wyregulować gaźnik oraz wyczyscił filtr powietrza. Jak juz to zrobisz i beda te same objawy wyeliminował bym lewe powietrze (simmering od strony magneta , nie szczelność pomiedzy gaznikiem a membrana)
Awatar użytkownika
smileyaka

Motocykl: Była *Yamaha DT 80 / 115ccm Malossi
  • Link do galerii

Odpowiedz

Wróć do Mechanika