Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Czyściłem. Rzeczywiście tłoka nie ma. No to na razie problem zlokalizowany. Pierścień sprasowany z tłokiem a tłok zrysowany jak cholera jak rozbiorę wstawie zdjęcie tłoka i cylindra bo narazie tylko przez wydech zajrzeliśmy.
Sprawdz korbowod bo bez powodu sie tak nie stalo a widac ze przygrzany wal przy lozysku szkoda by bylo nowego wossnera zajechac
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
co nie oznacza że dolny sworzeń jest dobry i że luzu nie ma a i pomierz dobrze cylinder bo może udało by sie bez tulejowania
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
Dobra to ja może dalej pociągne. Cylinder tulejowany, nowy tłok. Więc jadę. Po jakiejś chwili jazdy obroty wchodziły ale nie łapały biegi. Kolega rozkręcił wyczyścił skrzynie i stwierdził że trzeba wymienić olej. Jaki olej do skrzyni. Trzeba jakiś specjalny t2 do skrzyń czy jak go zaleje normalnym silnikowym też będzie? Podobno tylko tarcze się ślizgały.
Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka