Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Re: Dt złom?

09 wrz 2015, 8:55

Ale gaźnik czyściłeś? xD

09 wrz 2015, 12:52

przedmuchaj sprężonym powietrzem kanały i dysze

10 wrz 2015, 18:40

Czyściłem. Rzeczywiście tłoka nie ma. No to na razie problem zlokalizowany.
Pierścień sprasowany z tłokiem a tłok zrysowany jak cholera jak rozbiorę wstawie zdjęcie tłoka i cylindra bo narazie tylko przez wydech zajrzeliśmy.

21 wrz 2015, 20:18

Może dorzucę fotki tłoka i cylindra. Zdecydowałem się na tulejowanie gdyż z tuleii dużo nie zostało plus tłok wossnera.ObrazekObrazek

21 wrz 2015, 20:39

Sprawdz korbowod bo bez powodu sie tak nie stalo a widac ze przygrzany wal przy lozysku szkoda by bylo nowego wossnera zajechac

21 wrz 2015, 21:01

Jaki przegrzany wał, te przebarwienia wychodzą podczas obróbki otworów pod dolny sworzeń.

21 wrz 2015, 22:27

co nie oznacza że dolny sworzeń jest dobry i że luzu nie ma
a i pomierz dobrze cylinder bo może udało by sie bez tulejowania

11 paź 2015, 0:47

Dobra to ja może dalej pociągne. Cylinder tulejowany, nowy tłok. Więc jadę. Po jakiejś chwili jazdy obroty wchodziły ale nie łapały biegi. Kolega rozkręcił wyczyścił skrzynie i stwierdził że trzeba wymienić olej. Jaki olej do skrzyni. Trzeba jakiś specjalny t2 do skrzyń czy jak go zaleje normalnym silnikowym też będzie? Podobno tylko tarcze się ślizgały.

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

11 paź 2015, 15:46

Do mokrych sprzęgieł musi być.
Odpowiedz