Czytales w ogole moj pierwszy post ? Pisalem tam, ze wszystko sciagniete i nie dlawi nic. Jutro nagram wam filmik jesli to cos da, ale niestety nie dam rady podczas jazdy tylko na stopce
Sprawdź zawór też tak miałem ,okazało się ,że linka się jedna urwała i ustawił się w pozycji zamkniętej.Musiałem wracać jakieś 20 km przy prędkości max 80 i też do tych 90 to ledwo się dotoczyła i max obro około 8 tyś .Jeżeli sprzęgło się nie ślizga tzn dajesz gazu słyszysz ,że silnik się wkręca a motor nie jedzie .Narazie nie rozbieraj silnika sprawdź zawór i linki.
Zawór jest dobry bo ostatnio go rozebralem i ustawiłem linki. Test zaworu na otwartej pokrowce zrobiłem i wszystko fajnie brzeczy. jakby aku był słaby to też miałoby to jakiś wpływ?
Ponawiam pytanie. Jakie masz przełożenie? Ile zębów masz na zębatce przy silniku, a ile na zębatce na tylnym kole? Żeby zawór dobrze ustawić trzeba zdjąć dyfuzor.
W pracy aktualnie jestem i pracuje do 17 (18 czasu polskiego) więc ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie. Jakiś poradnik do ustawiania zaworu macie? Ustawiłem tylko linki i silniczek bo nie działało.
Policzyłem zęby na przedniej i wydaje mi się, że było 15. Tak czy siak ściągnąłem dyfer i się okazało że był zamknięty przed i po teście że nawet palca nie szło Włożyć. Ustawiłem i zacząłem składać i ukrecil się gwint szpilki trzymającec dyfer. Zrobiłem na dwie nakrętki z wyczuciem i jakos poszło. Poskrecalem, jazda testowa i przyznam, że motor zapier jak szalony. Jakies 105 na prostej cisnal. Wiatr w twarz, ciemno ale było spoko. Z górki do 115 się rozpedzil i potem na prostej trzymał 110, więc wielki progres. Zyskalem z 15 km\h, więc wielki progres. Reszta to mysle, ze może przełożenia, bo nie miałem czasu spojrzeć na tylna i dokładnie policzyć przedniej, a mogłem się pomylić o jeden, bo gdzie łańcuch zaslanial to na oko liczyłem. Zmienię niedługo łańcuch i zebatki i zobaczymy. Jutro napisze jakie przełożenia mam, dzięki bardzo za poprzednie rady :-D myślę że jakbym ważył z 20 kg mniej to więcej by poszedł. Motor w ogóle zmienił charakter jazdy nawet na niskich obrotach. Nie sprawdzałem fakt zaworu na odpalonym silniku ale po self teście został otwarty, więc mam nadzieję że będzie ok.