Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
powiem tak przyrząd do mierzenia kampresi będę miał dopiero w tygodniu. dzisaj już się wkur....... zaczepiłem linek do auta i kumpel mnie ciągną przez 2 km i nic tylko pod odpuszczeniu gazu głośny strzał przez gaźnik i kupę dymu z rury i tak co chwile już nie mam pojęcia co może być ?
niestety nie muszę sprawdzać przytknąłem palca do głowicy na otwór świecy i kąpnełem to wogóle nie czuć kompresji ale znalazłem oznaczenie na cylindrze albo to jest 196cm albo 190 cm 3 tak wiec idę ścinać cylinder i głowice i sie wszystko okaże
Niestety rozebrałem cylinder diagnoza tak że zatarty same góry i doliny na cylindrze a tłok to sami ocencie podaje linka do tłoka http://img.pl/5280e31a4895e/ jak wygląda a co najgorsze zdołował mnie napis na cylindrze 79cmm