Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam. Nie dawno kupilem yamahe dt 80 lc2 i nie wiem dlaczego ale mam taki problem. Gdy yamaha jest zimna to odpala na ssaniu za ktoryms razem ale jesli sie nagrzeje to nie chce odpalac z kopa mimo tego podczas jazdy przerywa jakby nie dochodzilo paliwo lub cos . I tez taki problem ze jesli odkrece kranik podczas postoju to leje mi sie gaznikiem na dole paliwo . Wczoraj po jeździe zostawilem w garazu zakrecilem kranik i przez noc uszlo mi cale paliwo ... Nic nie kombinowalem narazie od kupna jedynie co to zmienilem olej Myslalem ze nie chce palic bo cos ze swieca ale pozycyzlem od kolegi prawie nowa (tez ma dt) i nic. Na takie skoki po gorce to zgrzala sie strasznie ale nie przerywala dopiero jak predkosci dostala to lipa. Pomozcie bo ja zielony w tych sprawach Z góry dziekuje
Ostatnio zmieniony 20 sie 2013, 22:11 przez adik1225, łącznie zmieniany 1 raz
Własnie mam taki zamiar jutro to zrobic a od tego moze mi przerywac ? Bo jak jezdzilem tak do max 3 biegu bo sobie skakalem to mi sie nic nie dzialo wyjechalen na dluzsza trase wtedy 3 4 5 6 i przerywa i gasnie pozniej nie odpali z kopa i ciezko na popych
Weżyk jest wporzadku sprawdzalem jak na postoju zostawilem odkrecony kranik to cieklo jak masz gaznik to na dole jest taki złoty ``dzyndzel`` i z niego lecialo
Jeżeli cieknie z przelewu to zobacz czy masz tam dokręconą śrubkę na dole, ona lubi się odkręcać.
Jeżeli jest dobrze dokręcona to napewno zaworek iglicowy z pływakiem nie działa jak powinien.
A co do przerywania to być może masz źle wyregulowany gaźnik ? Może ciągnie lewe powietrze? Zapchany filtr powietrza? czynników wpływających na to może być wiele.
Gaźnik nie jest dobrze wyregulowany a sam raczej tego nie zrobie Nie wiem jak ustawic ta srobke od filtra powietrza a filtr bd musial chyba tez przeczyscic
+++
A jeszcze pyt u Was tez tak szybko sie grzeje silnik ???