• Dzisiaj jest 09 sie 2025, 17:02
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Mechanika › Mechanika

[DT125] Regulacja gaźnika wyrobiona sruba wolnych obrotow??

Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Re: Regulacja gaźnika wyrobiona sruba wolnych obrotow??

Postautor: Misiek1093 » 06 wrz 2016, 12:56

Podpiąłem się pod istniejąc żeby nie śmiecić. Nie, chodzi mi o 80. Przepraszam bo namieszałem.

-- 06 wrz 2016, 13:02 --

a tobie chodziło o 125 ?
Awatar użytkownika
Misiek1093

Motocykl: Dt 80 LC2 84r.

Postautor: cedec1 » 07 wrz 2016, 16:01

caly czas pisze o mikuni tm 28 dt 125
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
cedec1

Motocykl: yamaha dt 125RN 1998

Postautor: Enduros70 » 07 wrz 2016, 19:34

cedec1 pisze:caly czas pisze o mikuni tm 28 dt 125

W DT 125 nie ma gaźnika mikuni tm

Wymiana korbowodów/centrowanie wałów, remonty silników, naprawa gaźników, amortyzatorów cross/enduro, mycie ultradźwiękowe, spawanie aluminium. PW

:arrow: https://www.facebook.com/MotoENDOgarage
Awatar użytkownika
Enduros70
Administrator

Motocykl: EXC 300
  • Link do galerii

Postautor: cedec1 » 07 wrz 2016, 23:30

Enduros70 pisze:
cedec1 pisze:caly czas pisze o mikuni tm 28 dt 125

W DT 125 nie ma gaźnika mikuni tm
to sory ale nie pamiętam dokładnego oznaczenia dał bym sobie rękę uciąć że było TM
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
cedec1

Postautor: Witek05 » 12 wrz 2016, 11:25

Odświeżam temat ponieważ jestem już tak wkur.... że rozważam sprzedaż mojego ulubionego motocykla... Problem dalej tyczy się regulacji gaźnika której nie mogę prawidłowo wykonać... Mianowicie motor nie trzyma obrotów... przygazówka powoduje często zacięcie się obrotów w okolicy 3 tys kolejna przygazówka powoduje spadek obrótów na takie jak ustawiłem za chwilę moto gaśnie. Mało tego rozgrzany mam dobrze silnik załączenie ssania powinno spowodować wyłączenie silnika a u mnie obroty idą do góry... Wymieniłem uszczelkę pod króćcem ssącym nowiutka firmy Athena i dalej to samo... Moto wkręca się tylko na 9,5 tys obrotów w trakcie jazdy nawet idzie jak należy.. Świeca taki kolor jak zdjęciu przy obecnym ustawieniu gaźnika..

http://imageshack.com/a/img921/8290/VJGxuy.jpg
http://imageshack.com/a/img923/8160/osLsZS.jpg
http://imageshack.com/a/img923/3848/RkWdMN.jpg

Doradźcie mi co mam wymienić w gaźniku w sensie jakiś zestaw naprawczy kupić ?? Wymienić jeszcze raz gniazdo z zaworkiem iglicowym oraz dysze ??
Witek05

Motocykl: Yamaha DT125

Postautor: Enduros70 » 12 wrz 2016, 14:00

Wyciąg gaźnik przyłóż usta do gardzieli od strony membrany i spróbuj ciągnąć powietrze popychając palcem przepustnicę z drugiej strony, żeby się uszczelniła. Jeśli jest opór to ok, jak swobodnie ciągniesz to gaźnik śmieć.

Wymiana korbowodów/centrowanie wałów, remonty silników, naprawa gaźników, amortyzatorów cross/enduro, mycie ultradźwiękowe, spawanie aluminium. PW

:arrow: https://www.facebook.com/MotoENDOgarage
Awatar użytkownika
Enduros70
Administrator

Motocykl: EXC 300
  • Link do galerii

Postautor: Witek05 » 12 wrz 2016, 16:15

Enduros70 pisze:Wyciąg gaźnik przyłóż usta do gardzieli od strony membrany i spróbuj ciągnąć powietrze popychając palcem przepustnicę z drugiej strony, żeby się uszczelniła. Jeśli jest opór to ok, jak swobodnie ciągniesz to gaźnik śmieć.

Możesz to jeszcze raz wyjaśnić jakoś tak bardziej łopatologicznie ?? Bo nie jestem pewny czy to właściwie rozumiem... Mam tą przepustnicę docisnąć palcem w stronę tej gardzieli gdzie przykładam usta ?? Rozumiem że jeśli będzie przepływ powietrza to przepustnica nie dolega odpowiednio do sciany gaźnika ?? Ale to świadczy o zajechanym gaźniku czy o wyrobionej przepustnicy...
Witek05

Postautor: Frozen » 12 wrz 2016, 17:46

Tak.
Witek05 pisze:Ale to świadczy o zajechanym gaźniku czy o wyrobionej przepustnicy...

Jednym i drugim.
Sprawdź czy przepustnica/iglica sie nie zawiesza moze.
Po I szukaj. Po II szukaj. Po III na pewno podobny temat istnieje, więc szukaj. 8)
Awatar użytkownika
Frozen
Moderator

Motocykl: Jamacha dete 125 iks '06
  • Link do galerii

Postautor: Witek05 » 12 wrz 2016, 18:27

Przepustnica chodzi ładnie ale jest powycierana po bokach więc napewno szoruje gdzieś po scianach gaźnika... Jak sprawdzić czy iglica się nie zawiesza ?? I jeszcze jedno pytanie ile są warte te nowe gaźniki z allegro w cenach od 60 do 90 zł ?? Jaki ewentualnie kupić ?? Bo nigdzie nie widzę żeby był do kupienia ten oryginalny mikuni..
Witek05

Postautor: cedec1 » 12 wrz 2016, 20:12

nie kupuj tego gówna z allegro nic nie warte strata czasu podczas ustawiania i pieniedzy nawet dysze w tym gaźniku nie są opisane przy regulacji nie ma się do czego odnieść nie wiadomo jaką dysze zamówić
cedec1

PoprzedniaNastępna

Odpowiedz

Wróć do Mechanika