Tutaj możesz pokazać czym i jak jeździsz!

Regulamin forum

Umieszczaj zdjęcia tak, aby posiadały miniaturkę. Jeżeli nie wiesz jak to zrobić - przejdź do poradnika.
Odpowiedz

*REZO SQUAD* Yamaha DT 125 Frycu

28 gru 2014, 14:24

Siemanko ! Mam na imię Bartek, zwą mnie Frycu i jestem z ekipy Rezo Squad https://www.facebook.com/rezosquad
W lipcu 2014 roku zacząłem swoją przygodę z Enduro. Na pierwszy zakup poszła oczywiście Yamaha DT ! Jest to 2004 rok (podobno), zakupiona w bardzo dobrych pieniądzach w Rajchu. Tak wyglądała na początku (dzień zakupu)
Obrazek
Obrazek
Niemiec płakał jak sprzedawał, a przy pierwszej przegazówce odpadło jeszcze zeschnięte niemieckie błoto.
A że zostało mi troche pieniędzy, a jestem człowiekiem z pasją do motocykli, postanowiłem dopieścić swoją ukochaną.
Przyszedł czas na rozbiórkę, nowa okleina i pare nowych części w tym (handbary, kierownica, manetki itd)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Na dzień dzisiejszy DT wgląda następująco
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zamówiłem również koła SM od Yamahy TDR, tak wiem "odlewy, brzydkie" itd. Ale chodzi o to że jest to jedyny mój motor, głownie przeznaczony w teren, ale jeśli musze jechać na miasto, to kostki szkoda bo się momentalnie zdziera, dlatego lepiej miec 2 komplety kół, zmiana ich to 15 minut, a zakup też nie jest drogi.
Pytajcie o wszystko ! Odpowiem! Zapraszam do FP REZO SQUAD !
Ostatnio zmieniony 28 gru 2014, 14:53 przez Frycu, łącznie zmieniany 1 raz

Re: *REZO SQUAD* Yamaha DT 125 Frycu

28 gru 2014, 14:31

Sprytnie to wykombinowałeś. Krótki błotnik SM do enduro :) A 2004 to to nie jest.

28 gru 2014, 14:37

Od kumpla taki dostałem na urodziny, więc nie pogardzę :D W sumie, czy krótki czy długi, ważne żeby frajda z jazdy była !!!

28 gru 2014, 15:15

DT nawet ładna, mimo tego że wole w oryginale. Jedynie zmieniłbym owiewkę z lampą (oryginał najlepiej pasuje do DT, a z tym polisportem jest brzydko, zegary wystają itp. blee) z przodu i błotnik. A co do rocznika to w 2004r były już DT po "liftingu" RE/X. Twoja jest z przedziału 1988-2003r.

28 gru 2014, 15:20

mi te zegary psują całość wiem, że są funkcjonalne i czytelne ale zainwestowałbym w jakiś mały cyfrowy typu trailtech/koso itp.

28 gru 2014, 15:22

Zegary w DT są super, w porównaniu do innych moto tego typu z tamtych lat, są nawet stosunkowo małe, tylko ta owiewka psuje cały efekt.

28 gru 2014, 15:28

Jak to mówią, o gustach się nie rozmawia. Osobiście dla mnie z tą owiewką wygląda kozacko, robie moto pod siebie. Założyłem tutaj wątek, gdyż chciałem usłyszeć waszą opinię, każdy ma prawo do wyrażania swojego zdania, co robicie i to mi się podoba ! Jestem nowy na forum i myśle że jakoś mnie tu przyjmiecie ;D haha

28 gru 2014, 15:50

Tak jak Radzio mówi. Jak już chcesz zostawić lampę to możesz pomyśleć o jakimś skromnym liczniku, żeby trochę to schować pod owiewką (wystające liczniki psują efekt, a ta czasza nie jest taka zła)

28 gru 2014, 16:12

W takiej budzie wychodziły ostatnie w 2003, ale to jest 97/98 rok.

28 gru 2014, 22:10

Frycu w końcu na forum !!! Na jednym zdjęciu prezentuje się mój KTM u starego właściciela :P
Odpowiedz