Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Tuningowanie yamahy.

01 sie 2014, 22:07

Siemka wszystkim. Otóż chciałem sobie podrasować moją DT'ke otóż chciałem zrobić/wymienić

- dać cały cylinder do portingu. (lepiej dać z tłokiem czy tylko sam cylinder?)
- dokupić spawaka całego (niby poprawia osiągi moto, czy to prawda?)
- no i po drodzę robie jeszcze remont silnika, czyli muszę wymienić nową tulejke + tłok.

no i po tych przeróbkach moich, motor jakie będzie miała osiągi i spalanie. :).? jeśli ktoś robił cokolwiek coś takiego, proszę o PW :).

+ mówię że DT'ka jest cała odblokowana :).

Re: Tuningowanie yamahy.

01 sie 2014, 22:13

ile masz kasy na to wszystko?

02 sie 2014, 0:17

nie wazne ile, chce tylko odp na pytania :0

02 sie 2014, 7:45

Po co chcesz wymieniać tuleje skoro masz nowa?

02 sie 2014, 12:05

będę wkładał nową, bo stara się przestawiła o kont. Bo mechanik zrypał robotę.

02 sie 2014, 12:51

Przy takim portingu jak chcesz zrobić zda się jakiś większy gaźnik. Dobrze wyliczony spawak napewno poprawi osiągi poczytaj sobie co naczy dyfuzor w 2t.

06 sie 2014, 18:21

Polecam portingi Krzycha205 (120zł) jak chcesz spawaka to tez niech on ci go wyliczy; lepszych portingów i spawaków jak u krzycha w polsce nie ma
co do portingu mam na 10krpm moc sporo większa ale wszystko się jeszcze poprawi po zmianie gaźnika na 32 bo bod taki gaźnik mam przekroje zrobione; moc powinna osiągać około 35km moto po założeniu większego gaźnika leci na hamownie sprawdzić rezultaty; spalanie na gaźniku 28 i dyszy 280 5l przy jeździe około 90km/h przelotowa troche po mieście troche pałowania v-max parę razy taki normalny cykl :D
Odpowiedz