Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
składam wszystko do kupy i mam taki oto problem, że kopniak mi nie odbija i zostaje w dolnej pozycji, wydaje mi się że dobrze założyłem wałek startera, czy muszę demontować całkowicie kosz sprzęgłowy, by zamontować prawidłowo wałek startera ?
Wszystko poskładałem do kupy i prawie jest ok, jest jeszcze mały problem z tym elementem do którego podpinamy linkę sprzęgła, czy to jest dobrze zamontowane ? ten popychacz nie powinien wejść głębiej ? sprężyny dobrze podpięte ?
Nie chce mi do końca wysprzęglić sprzęgła, ta kulka pomiędzy popychaczami jest lekko nad ruszona/zgnieciona ale to raczej nie przez nią, jaka może być jeszcze przyczyna ? regulacja na lince nic nie pomaga. Po wciśnięciu sprzęgła niby jest ok, ale jak się stanie to silnik nie gaśnie tylko tak lekko ciągnie do przodu. Może tak być od za krótkich sprężyn ?
Chodzi mi o to że sprężyny sprzęgłowe mam za krótkie, a ta sprężyna długa ze zdjęcia to nie wiem, taka była, tylko nie wiem czy jest dobrze podpięta.
Z tym wałkiem jest taka sprawa,że coś jest nie tak z tym popychaczem, który ten wałek popycha, ten wałek trochę da się wepchnąć ale z powrotem go wypycha. Możliwe że te sprężyny są źle zamontowane, z tym że nie wiem jak powinny być prawidłowo założone.