Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Zlikwidowałem luz na koszu wewnętrznym, była tam podkładka sprężynująca, zastąpiłem dwoma normalnymi podkładkami, ale po tym zabiegu chyba, popychacz już w ogóle ani drgnie, nie wiem czy to dokładnie przez to dokręcenie kosza ale popychacz w ogóle nie reaguje, kulki chyba nie ma, jak wyciągnąć drugi popychacz ? od strony magneta nie ma dojścia.
U mnie ten dekiel w którego wkręcane są sprężyny sprzęgłowe, już nie ma nakrętki na środku, tak jak kosz sprzęgłowy wewnętrzny. Na tym schemacie w ogóle nie ma takiego popychacza z główką jak u mnie.
Będę musiał pobawić się z tym całym mechanizmem gdzie jest podłączona linka sprzęgłowa, wydaje mi się że tam gdzieś tkwi problem.
tego typu podkładka
Nie próbowałem dokręcać bardziej tylko zlikwidowałem tą podkładkę i założyłem dwie normalne.
Jaki dekiel w ktory sa wkrecane sprezyny sprzeglowe? Sprezeny sprzeglowe przykreca sie do wewnetrznego kosza sprzeglowego. Nigdzie nie powinno byc takiej podkladki sprezynujacej.
Na poczatku twierdziles ze masz regulowany popychacz a teraz zaprzeczasz? Powinienes miec 2 popychacze i kulke z czego 1 popychacaz moze byc na stale polaczony z dociskiem tarcz.
Tak u mnie własnie wygląda ten docisk tarcz, to właśnie o niego mi się rozchodziło, że nie jest przykręcany na środku jak kosz sprzęgłowy, na tym schemacie jest inny ten docisk właśnie
A popychacz z tą główka jest oznaczony nr.3 na tym zdjęciu
Wzoruj się na schemacie który jest na forum. Zamiast regulowanego docisku masz nieregulowany docisk i tyle. W serwisowce jest tylko jeden schemat sprzęgła.
z tego co piszesz to wnioskuję że nie ma u Ciebie popychacza czyli brakuje elementu 23 i 24 (kulka i popychacz).
Masz podkładkę pod wewnętrznym koszem sprzęgłowym numer 7 na schemacie? Oraz czy masz podkładkę zewnętrznego kosza sprzęgłowego nr 15??
wewnętrzny kosz sprzęgłowy (ten z bolcami nr , musi być przykręcony nakretka 18 a pod nakrętką musi być podkładka 17 jak nie masz oryginalnej to zastosuj sprężynującą żeby nakrętka 18 się nie odkręciła.
Brak podkładki nr 7, czy ta podkładka jest taka sama jak 15 ?
dwie podkładki mam
przed tym trybem
a w serwisówce jest chyba jedna prawda ?
Po rozgrzebaniu tego wałka/naciągu ? który (porusza popychacze) tam gdzie jest podpinana linka sprzęgła, stwierdzam że jest coś nie tak z tym pierwszym popychaczem, niby coś zrobiłem poprawiłem, popychacz sie porusza ale jeszcze nie złożyłem kosza sprzęgłowego, jutro sie będę dalej bawił z tym