Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Re: wymiana tarcz sprzęgłowych

16 mar 2014, 22:28

Ta długa sprężyna to nie powinna tam być.

16 mar 2014, 22:45

Przejżałem kilka ogłoszeń z dt 80 i niektore mają taki patent z tą spreżyną :<

04 kwie 2014, 16:43

Coś się porobiło nie tak z tym popychaczem, co jest całkiem w środku silnika, wiec postanowiłem rozpołowić silnik bo on sam w życiu nie wyleci.

Jak ściągnąć magneto bez specjalnego ściągacza, jakieś wskazówki ?

04 kwie 2014, 16:51

jakoś wypchać zapierając o karter ale może pęknąć, polecam dorobić ściągacz.

05 kwie 2014, 14:23

Wolałem nie ryzykować, stwierdziłem że wywiercę dziurę bym mógł czymś wypchnąć ten popychacz, dziurę się później zaklei i będzie git tak myślę.

Z bardzo dużym oporem udało mi się wypchnąć ten nieszczęsny popychacz i ukazał się jeden dłuższy, który na jednym końcu jest trochę wyrobiony, prawdopodobnie od tego wałka który go popycha, i jeszcze mniejszy kawałek popychacza, który chyba ktoś dorabiał, pierwsze primo to takie, że jest odrobinę za duży i ktoś go tam siłą wepchnął, porobiły się na nim zadziory i dlatego wciskając klamkę sprzęgła, nieraz było słychać dziwny dźwięk.

Obrazek

czy ktoś wie jaką powinny mieć te popychacze wraz z kulką długość ?

I co najlepsze tarcze sprzęgłowe te które już były są różnej grubości, i są nawet takie które są grubsze o nowych, możliwe by te tarcze były od innego motocykla ?
Odpowiedz