Tutaj możesz pokazać czym i jak jeździsz!

Regulamin forum

Umieszczaj zdjęcia tak, aby posiadały miniaturkę. Jeżeli nie wiesz jak to zrobić - przejdź do poradnika.
Temat zamknięty

Re: Yamaha Dt 125 R Kozaka

12 wrz 2014, 16:25

powinieneś nożykiem ładnie podocinać folie po zaklejeniu aby od srodka nie bylo takich zawijasów ;)

03 sty 2015, 23:57

Temat padł na 2 czy na 3 stronie w galerii , myśl podpowiada by coś odświeżyć a tu nie ma czym za bardzo. Yamaszka stała i kurzyła się przez kolejne miesiące nie ma jakoś chęci do działania zająłem się szkołą i poprawkami a jak wolne to praca i jakoś leci.Stwierdziłem że jakoś przynajmniej ukończę koła supermoto. O anodzie chyba pisałem że piast nie dało rady zabarwić na złoty więc poleciały w proszek srebrny. Szprychy już wróciły z chromu , piasty pomalowane. Nowe łożyska i simeringi w piastach siedzą więc zawiozłem do zaplecenia i centrowania.W miarę okazyjnie kupiłem nową z serwisu przednią tarcze , tylną mam jak nową z kół enduro.Co do opon po kilku godzinach znalazłem dwie 150/60 i 120/70 michelin power z tego co pamiętam.Dętki nowe zamówione.

Co do kosztów za same koła zapłaciłem 400 zl
wypiaskowałem swoim sprzętem wiec 0 zł
malowanie obręczy 100 zł
malowanie piast 60 zł
szprychy 130 zł
łożyska 130 zł
zaplecenie i centrowanie 200 zł
opony 250
dętki 100 zł
tarcza przód nowa 200 zl
tył nie wymagał wymiany 0zl

Co do mojej opinii to efekt nie miał być taki bo koła wyglądają przeciętnie jak z dtxa a kosztowały nie mało w takich pieniądzach złożył bym coś szerszego ale moim zdaniem robota nie przewyższa wartości kół więc nie jest bardzo źle.
Konkretne zdjęcia dostaniecie jak wszystko dotrze do mnie i złoże już w całość.
Mały przedsmak:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

04 sty 2015, 1:36

no szkoda że na złoto nie dało rady bo rzeczywiście wyglądają przeciętnie aczkolwiek bardzo ładnie <ok>

05 sty 2015, 14:21

ale przynajmniej wiesz, że są porządnie zrobione :)

16 sty 2015, 18:39

Takie miłe wieści dostałem od centrującego iż szprychy są za grubo pochromowane co uniemożliwia nakręceniu nypli więc 130 zl za chromowanie szprych poszło się jeb* dodatkowo teraz musi rozbierać koła 2 raz i oddać do zerwania powłoki i nałożenia jeszcze raz co wyjdzie od 3-5 zl za szprychę. Cudownieee :roll:

16 sty 2015, 18:43

A co z tym kwasem co Endo wspominał? Żeby tylko ten gwint w nim umoczyć

16 sty 2015, 18:59

Moje dobrze wyszły :F Dwie się ciężej wkręcały ale wkrętarka i klucz bez problemu je nakręciły jak już były w piaście.

20 sty 2015, 15:08

Gdzie to chromowaliście ?

20 sty 2015, 16:08

Co wy za problemy macie i dlaczego tak dużo płacicie za szprychę?

20 sty 2015, 16:17

1,5 to nie aż tak dużo jak szprychy bez przygotowania.
Temat zamknięty