Tutaj możesz pokazać czym i jak jeździsz!

Regulamin forum

Umieszczaj zdjęcia tak, aby posiadały miniaturkę. Jeżeli nie wiesz jak to zrobić - przejdź do poradnika.
Temat zamknięty

Re: Yamaha Dt 125 R Kozaka

20 kwie 2014, 16:49

No tylko nie zapomnij zrobić osłone na ramy z dętki od ciapka.

22 kwie 2014, 16:39

Dziś trochę posiedziałem , poczyściłem trochę rzeczy zmontowałem nowe łożyska , wszystko nasmarowane jak należy.Doszły również zestawy naprawcze do zacisków.Ten srebrny wygląda na brąz , troche mnie to martwi no ale nic już nie poradzę. Zamontował bym również wahacz ale po ostatnim demontażu ślizgu i próbie uratowania poprzedniego wahacza nadpaliłem ślizg co tylko pogorszyło sprawę bo musiałem kupić nowy wahacz za 150 zł a na dodatek jeszcze muszę kupić ślizg.Na koniec rozebrałem doszczętnie airbox wyczyściłem z błota smarów , i starych klejów , teraz schnie a jutro go skręcę i uszczelnię na nowo.
Zdjęcia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

22 kwie 2014, 18:40

Ty no ale nowe gumy na lagi to mógłbyś dać :D Poza tym zajebiście :P
Chyba że są nowe i tak światło padało że wyglądają jak stare trochę
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2014, 18:51 przez Ulqloria, łącznie zmieniany 1 raz

22 kwie 2014, 18:48

całkiem całkiem

22 kwie 2014, 19:04

nie są zniszczone wcale jak nowe , plakiem na koniec pryśne to w każdym świetle będą piękne ;)
@
@
@

Obrazek
Obrazek

spalony ślizg poleci na allegro ,a na jego miejsce wpadł nowy , jak z salonu a przy tym zaoszczędzone 250 zł.(koszt nowego ślizgu).
jutro wrzucę coś lepszej jakości , a tak z innej beczki to odkryłem dziś piękne kable wplątane w oryginalną elektrykę które najprawdopodobniej po włączeniu postojówki miały włączać sportowe neony :F Jutro planuje uporać się właśnie z wiązką kabli , po porządkować je pozabezpieczać na nowo przed otarciami i wilgocią.Po za tym prace hamuje mi brak kilku rzeczy które w niewyjaśnionych okolicznościach nie wróciły z ocynku :roll: najprawdopodobniej muszę kupić również nowe zegary.Te są ok ale obudowa obrotomierza i podstawka pod nie popękane na siłę bym to podkleił ale tyle co wpakowałem w nia to 100 zł nie robi różnicy :) po weekendzie wpadnie paka z owiewkami za 420 zł <glowawmur> a muszę jeszcze kupić kierownice bo ta czarna do niczego nie pasuje ...

24 kwie 2014, 20:56

złożyłeś coś więcej czy tylko przed kompem siedzisz? :F

24 kwie 2014, 21:00

Johnny pisze:złożyłeś coś więcej czy tylko przed kompem siedzisz? :F

to sie tak wydaje , ale wszystko poczyścić śrubki podobierać , nasmarować :P

24 kwie 2014, 21:30

Mi się wydaje że kiera będzie spoko wyglądać, lepsza czarna niż jakaś oczojebna co do niczego nie pasuje wg mnie

25 kwie 2014, 16:21

Ze srebrną lepiej będzie niż z czarną.

27 kwie 2014, 12:08

Dobra wolne od szkoły mi sie dziś kończy więc i prace nad dt sie zatrzymują na jakiś czas. Bo w szkole gnój trzeba wszystko poprawiać... w następnym tygodniu tak jak pisałem ma mi przyjść bak i owiewka przód , dodatkowo wczoraj zamówiłem reikona.
Do dokupienia liczniki , lakier na dekle silnika , przeciwpyłowy do zacisku na przód , i na pewno coś się jeszcze znajdzie.Może w majówke coś pokręce ale bez większych szaleństw :(
Temat zamknięty