Tutaj możesz pokazać czym i jak jeździsz!

Regulamin forum

Umieszczaj zdjęcia tak, aby posiadały miniaturkę. Jeżeli nie wiesz jak to zrobić - przejdź do poradnika.
Odpowiedz

Re: Yamaha DT 80 LCII '95 FellMySkills

13 mar 2014, 23:11

To wyczyść to koło bo efekt jak widać u mnie do dupy wyszedł :D Już lepiej było nie malować tej pokrywy to by tak w oczy nie gryzło :D

16 mar 2014, 13:41

-- 14 mar 2014, 0:46 --
Szprychy to już od ferii maluję tj. od początku lutego, ale na jakiś czas przestałem, bo miałem już palce całe opuchnięte od tego, a na dzień robiłem max. 2 szprychy, bo więcej nie dawałem rady. Najpierw papierem 400 zdzierałem rdzę i po części polerowałem, a potem papier 2000 i pasta :D Ale nie dawno odkryłem, że rdza super schodzi zwykłą szczotką drucianą do wiertarki, więc praca pójdzie szybciej, bo nie będę musiał rdzy szlifować od góry papierem, od czego palce najbardziej bolały ;) Tylko nie mam jeszcze pomysłu jak piastę zrobić, bo nie wiem jak by to wyglądało, kiedy całe koło byłoby jak lustro :D

-- 16 mar 2014, 13:31 --

Oto efekt siedzenia do 23 na warsztacie :P Dzisiaj wszystko dokładnie wyczyszczę z błota i innego syfu, wypoleruję niektóre części, może nawet spróbuję plastiki wypolerować (chociaż nie wiem czy warto, bo planuję kupić nowe) i biorę się za składanie ;)

Obrazek

16 mar 2014, 14:44

Widać prace :)

17 mar 2014, 15:47

A oto jak spędziłem niedzielę ;) Nie zwracajcie uwagi na gumy, na lagach, bo planuję kupić z nowe z Acerbis'a ;)
Obrazek

Obrazek

17 mar 2014, 16:03

No elegancko, czekan ba efekt końcowy <ok>

17 mar 2014, 17:36

a co ze starą ramą robisz? No ciekawe jak ją zrobisz :)

17 mar 2014, 17:57

Starą pewnie wstawię do internetu. Może ktoś weźmie ramę w którą włożyłem 800 zł na rzeczoznawcę, tłumaczenia, podatki itd. :/
Ostatnio zmieniony 05 maja 2014, 18:52 przez FellMySkills, łącznie zmieniany 1 raz

05 maja 2014, 18:44

Dzisiaj wróciłem z Ustronia, w którym byłem na majówkę i wziąłem ze sobą poskładaną już Yamahę. Zrobiłem tam około 74 km i jak na razie zmierzony v-max to 70 km/h(nie miałem wystarczająco prostej drogi żeby się odpowiednio rozpędzić ale myślę, że te 70 to i tak w miarę dobry wynik) o to zdjęcie jak Yamaha się teraz prezentuje:
Obrazek

Nie jest to końcowy efekt, ponieważ nie miałem za bardzo na nią funduszy, ponieważ w tym roku już wsadziłem w nią 1150 zł tj.:
:arrow: Nowa rama + dokumenty
:arrow: Malowanie
:arrow: Dorobione wszystkie tuleje wahacza + nowa oś wahacza

W najbliższym czasie planuję:
:idea: Kupno nowego kickstartera
:idea: Dać siedzenie do obszycia
:idea: Kupno nowych manetek
:idea: Kupno nowych owiewek
:idea: Kupno nowych skarpet/gum na lagi

Na wakacje planuję:
:idea: Kupno nowego wydechu(dyfuzor + Końcówka)
:idea: Kupno nowych lusterek
:idea: Kupno nowych kierunkowskazów

Dodatkowo pytanie:
Wiecie może, czy będzie mi pasował kickstarter od silnika Minarelli ? Taki: http://shop.mieloch.pl/starter-nozny-al ... 0698.bhtml Ewentualnie od czego innego mógłbym dopasować?

05 maja 2014, 19:03

Nie lepiej kicka wziąć z moto na części?

05 maja 2014, 20:22

ja kick startery sprzedawalem po 30zl w idealnym stanie, wiec nie powinienes miec problemu ze znalezieniem kopki od DT 80
Odpowiedz