Tutaj możesz pokazać czym i jak jeździsz!

Regulamin forum

Umieszczaj zdjęcia tak, aby posiadały miniaturkę. Jeżeli nie wiesz jak to zrobić - przejdź do poradnika.
Odpowiedz

Re: Yamaha DT 80 LCII '95 FellMySkills

25 maja 2014, 16:13

DT ma już zrobione 180 km więc dzisiaj postanowiłem zajrzeć do cylindra (kamerą) i wygląda to całkiem nieźle ale znalazłem jedną rzecz która mnie zaniepokoiła ale o tym później ;)

Pierwsze pytanie, czy taki kolor świecy jest dobry, jeżeli nie, to o czym on świadczy?

Obrazek

Rzecz która mnie zaniepokoiła, to ta dziwna plama na górze tłoka(zdjęcie). Po zetknięciu się obiektywu z plamą, wyciągnąłem kamerę i na pierwszy rzut oka wyglądało to i miało zapach jak benzyna. czy może to być spowodowane tym, że trochę benzyny zostaje na świecy i później po prostu kapie na tłok, czy może jest to jakaś usterka?

Obrazek

25 maja 2014, 21:23

swieca ma zly kolor, uwazaj zeby Ci nie wywalilo dziury w denku

25 maja 2014, 22:27

To w takim razie czego jest za mało ewentualnie za dużo w mieszance?
Chyba był kiedyś o tym temat ale nie mogę znaleźć, mógłby ktoś link do niego podesłać jeżeli faktycznie taki istnieje :F ?

26 sie 2014, 16:04

Mały Up.

Dzisiaj, po ponad roku biegania po Urzędach, udało mi się zarejestrować moją Yamahę na motorower <3
Obrazek

06 paź 2014, 20:32

Dawno nic nie pisałem, więc mały up ;)

Yamaha już zrobiła od rejestracji 1000 km i sprawuje się jak na razie zadowalająco. Jedynie zaczęła się pora kiedy po kolei będę musiał "wszystko" powymieniać.
Dzisiaj dostałem napęd:
Obrazek
Następnie planuję kupić nowe skarpety na lagi Acerbis'a. Postaram się w końcu znaleźć jakieś owiewki. A na zimę wejdzie nowy wydech i zajrzę do silnika, żeby sprawdzić czy wszystko dobrze się dotarło ;)

06 paź 2014, 21:29

będziesz żałował że kupiłeś ten łańcuch, pieniądze w błoto. :F

06 paź 2014, 21:56

Wiem, że rozciąga się jak sznurówka ale musiałem kupić coś na szybko, bo stary łańcuch na skraju wytrzymałości(dał się odciągnąć od zębatki na 1 cm, a "rolki" miały, na oko, 20% pierwotnego rozmiaru), kasy mało, kolejnych wydatków coraz więcej, a DT mało też nie pali :/ Jak uda mi się sprzedać starą ramę to dopiero będę mógł rozglądać się za czymś porządniejszym ;)

21 paź 2014, 21:36

Ogólnie fajna do porobienia,ja bym walnął mniejsze kierunki :D

22 paź 2014, 20:22

Kierunki będą nowe kiedy kupione zostaną te "ważniejsze" rzeczy :P

Mały Up:

W zeszłym tygodniu rozje*ało mi pierścienie na tłoku, przez co musiałem pchać Dt-tkę 7 km (Może i nie zbyt duża odległość ale wystarczająca żeby zmęczyć) z powrotem do domu :/
Tak to wyglądało:
Obrazek

Jeszcze wcześniej w trakcie jazdy pękło mi cięgno sprzęgła :x Na szczęście właśnie byłem w drodze do znajomego, gdzie na szybko "posklejałem" coś takiego :F
Obrazek

A dzisiaj byłem na małych zakupach i przywiozłem ze sobą do domu coś takiego :P
Obrazek

Na piątek mam jeszcze zamówioną uszczelkę pod głowicę, więc w weekend będzie co robić :D

Teraz jeszcze staram się dorwać oryginalny dyfuzor, a potem jakąś końcówkę i postaram się to wszystko jakoś fajnie poskładać :mrgreen:

22 paź 2014, 22:38

Jak miałem 80 to też się zastanawiałem czy za każdym razem dojadę do domu :F
Odpowiedz