Siemano Wszystkim! Lagi złożyłem i wstawiłem do moto. Dobrze się sprawują. Przy okazji dzisiaj przetestowałem GoPro na kasku więc wysyłam Wam ten filmik i podziwiajcie
Cześć, w niedzielę wraz z kumplem na Jawie TS 350 zrobiliśmy sobie wycieczkę. Wyszło około około 80 km trasy. Dzisiaj sprawdziłem i okazało się że TDR spaliła Mi nie całe 4,4 litra na 100 km co wcale nie jest złym wynikiem uwzględniając że jechaliśmy miejscami po 120/h a tak standardowo to 70-80-90 więc tak troszkę z jajem już oraz że mam gaźnik 32 oraz opony terenowe ( z tyłu 140) co robi trochę oporu. Ogólnie w trasie sprawuje się dość dobrze bo to Moja pierwsza taka trasa Zauważyłem że coś brzęczy w silniku powyżej 80km/h czyli 5,5 tyś ale wydaje Mi się że to od samego początku jak kupiłem to tak brzęczało. Nie wydaje Mi się żeby to były pierścienie. Nwm, może zawór wydechowy ma jakieś luzy albo któreś z łożysk już się już odzywa. Tak czy owak sprzęt idzie jak trzeba i wcale nie odbiegał osiągami od Jawy Zapraszam na filmik!
Cicho tu ostatnio! W TDR dużo się nie zmienia. Po około 500 km przepisowego docierania mam 6 bar kompresji. Prawdopodobnie zje*ali Mi szlif ale mniejsza z tym. Tutaj oto macie pierwszy filmik w kooperacji ze sławnym Pawlosem312. Filmik z dwóch kamer (większość z Mojej ze względów technicznych). Kilka LWG, trochę stuntu i kółko po torze motocrossowym. ZAPRASZAM!
Dzisiaj ściągnąłem cylek i posprawdzałem co i jak. Okazuje się że tłok ma 0.012 luzu w cylindrze a pierścienie w środku wyglądają tak: Cylinder nie ma żadnych przetarć podobnie jak tłok. Wyczuwalny jest delikatny rant a to zaledwie po 1000 km. Tak zachowuje się tłok: