U Mnie sprzęt musi działać i pracować w 100% więc zamówiłem już cylinder. Dodatkowo gdy już do Mnie przyjdzie kupię kolejny tłok Meteora i zacznę lać olej Castrol. To powinno zapobiec takiej sytuacji jaką opisałem wyżej. Poza tym przytrafiła Mi się dziwna sytuacja. Umyłem dzisiaj TDR i poszedłem święcić jajka. Gdy wróciłem zobaczyłem, że pod moto jest plama paliwa i nadal ono się leje. Zamknąłem kranik i poszedłem się przebrać. Jako że wszędzie było przy gaźniku sucho postanowiłem otworzyć kranik i zobaczyć skąd się leje. Okazało się że się nie leje. Dziwne nie? Straciłem ponad litr świeżutkiej mieszanki.
W międzyczasie czekania na nowy cylek skorzystałem z faktu, że nie mam do szkoły i mam trochę czasu postanowiłem dokończyć prace nad Moją własną końcówką. Tutaj macie porównanie dźwięków DEPa i Mojej końcówki. Jak dla Mnie sporo lepiej brzmi, wygląda i Yamaha ma odczuwalnie więcej mocy w porównaniu do tego co było na DEPie
Dobra. Tak czy siak.... Tłok już jest i to mój ostatni tłok do 2T w życiu. Uszczelki idą od Enda po namowach wielu z Was. Tak jak wspominaliście będą uszczelki, nie będzie starego tłoka tylko nowy, nie będzie chujowego orlenowskiego oleju tylko Castrol i zobaczymy czy te Wasz porady się na coś zdadzą i czy TDR będzie w końcu posłuszna. Mam nadzieję że tak. Filmik z pierwszego odpalenia oczywiście będzie i go zobaczycie. Pozdrawiam!
Nie zapomnij o splanowaniu cylindra i głowicy oraz dokręceniu głowicy odpowiednim momentem, jak nie masz klucza dynamometrycznego to pożycz/załatw. No i odtłuść powierzchnie styku
Wszystko będzie Panowie. Tak jak na zdjęciu: są już uszczelki od Endurosa i dorwałem olej w bardzo bliskiej okolicy Castrol taki, jaki polecaliście. Leży jeszcze karteczka z zakładu gdzie szlifują panowie. W Sobotę SKŁADAMY!
P.S. Czy można później lać ten półsyntetyczny czy obowiązkowo ciągle Full Syntetyk?