Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam! Posiadam Yamahę DT 125 R 2000r. i ostatnio zauważyłem, że po jeździe gdy moto już stoi w garażu kapie olej . Doszedłem do wniosku, że uszczelniacz zębatki zdawczej jest do wymiany, tylko jak odkręcić tę zębatkę skoro podczas wsadzania klucza na zakrętkę przeszkadza plastik (niżej foto, zaznaczony na czerwono). I tu pytam: czy mogę odkręcić ten plastik, bez żadnych obaw typu: pluskanie oleju itd ? Nie chce nic uszkodzić. Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam
Ok, dzięki Panowie z samego rana zbieram się do roboty
-- 19 cze 2015, 12:08 --
Dobra odkręciłem dekiel, ale teraz mam problem z odkręceniem zębatki (trzyma dość mocno). Mianowicie chciałbym wiedzieć czy nakrętkę na zębatce odkręca się w lewo jak standardowe śruby czy może w prawo? I Jak to odkręcić w sensie moto ma być na biegu?