ten magnes nie odpadnie ? , a co do licznika rowerowego, mi po roku użytkowania (sigma 8.12) od wibracji wyrobiło się mocowanie do licznika ta podstawka co się wkręca licznik i styku nie było i astronomiczne prędkości pokazywało albo wcale poza tym dobrze się spisywał. A fajke całą gumową lepiej było kupić, wg mnie najlepsze mam ngk i spisuje się super.
Magnes na pewno nie odpadnie, co do licznika zobaczymy ile wytrzyma Z fajką to też zobaczymy jak utopie moto i nie zgaśnie to nie będę miał potrzeby jej wymieniania
Tak, były różne wzory do wyliczenia np średnica x 3,14 (Pi), albo najłatwiejszy sposób zrobienie jednego pełnego obrotu na drodze i zmierzenie go, ja dla większej dokładności usiadłem na moto (dociążone moto) i zrobiłem 5 pełnych obrotów, wynik podzieliłem na 5.
dlatego cyfrowe liczniki są najlepsze wg mnie bo przy zmianie kół przykładowo na supermoto 17cali wystarczy wklepać wartość odpowiednią i jazda, a przy analogu baw się w odejmowanie iluś tam km , mojemu kumplowi też sigma po roku siadł uchwyt, ale w samym terenie więc nie najgorzej jak na takie warunki.