Tyle że ja wymieniałem tylko zawory, tłok, uszczelki i płytki zaworowe
Enduros70 pisze:Odtłuść i victorem pociągnij.
Tak zrobiłem i już nic nie cieknie
@edit
Od 8:20 do 15 ędurzyłem z 2x EXC 300, wypompowałem z siebie całą energię i z 20l potu ale było kozacko
Oczywiście nie obyło się bez strat Urwana linka od licznika km No i kickstarter trochę się rozwalił bo coś to spasowane nie było Ale z 2 zrobi się jeden tylko szukam kogoś kto mi to zrobi Raz mi się zagotował w czasie przeprawy przez bagna po kolana Mam trochę nagrane i coś zmontuje pewnie za jakiś czas
Odkąd ją kupiłem (luty) nie wiem czy przejechałem nawet 100 km Miałem dopiero jedną prawdziwą wyprawę, nagrałem troche ale za mało na filmik także jeszcze jeden wyjazd i coś wrzucę na yt
Frozen pisze:Jak firma tej kierownicy?
Szczerze to nie wiem, sprawdzę i napiszę
Po powrocie z gór czekała na mnie paczuszka Zobaczymy co ta firma warta, ogólnie cena dobra podstawowa regeneracja 350 zł + 30zł na dwie wysyłki, roczna pisemna gwarancja, jedyny minus na tą chwilę to to że dodzwonienie się do nich graniczy z cudem, wgl nie odbierają tel ale jak sami dzwonią jak amorek jest gotowy itp Jak założę zdam relację jak się sprawuje bo został przystosowany do mojej wagi (60-70kg)
Dzisiaj podłączyłem lampę i kolega powiedział że mam chyba regulator napięcia walnięty bo na wolnych światła ledwo się palą, im więcej gazu tym lepiej choć i tak jak dam do końca to szału nie ma. Co wy na to? Oczywiście akumulatora nie mam.
To logiczne że na wolnych słabiej świecą bo jest gorsze ładowanie.Czy jest walnięta tego Ci nikt nie powie,byś musiał pomierzyć jakie ma wartości.Skoro świecą to musi działać
Po I szukaj. Po II szukaj. Po III na pewno podobny temat istnieje, więc szukaj.
U mnie w CR słabiutko świecił przód. Przy końcówce obrotów ledwo było światło widać na drodze. Zamontowałem polisporta i problem znikł. Może problem leży w żarówce, która za słaba może być. Sprawdź to. Możliwe też, że swiatła z tyłu ciągną za dużo energii i lepiej by wyszło ledy zamontować Najlepiej to miernik w łapę i zmierzyć z podłączoną tylną lampą i bez.