ile kasy wydajesz na tego mechanika nie lepiej samemu sobie ogarnąć a zaoszczędzoną kase na paliwo i oleje wydać , a co grzebałeś przy gaźniku? polecam gaźniczek z pompką - fcr to jest dopiero jebnięcie
z tym docieraniem to nie przesadzaj maneta ma być 70% i wymiana oleju po 30km. heh ten silnik pracuje jak by luz był na zaworze 0.50mm ale z tego co wiem klx tak mają
barszcz91 w silniku puka bo rozrząd za luźno ustawił, a mechanik myślę ze w cenie zrobi to moto bo ja mu chciałem cale moto przywieźć żeby odpalił i posłuchał czy dobrze chodzi
@edit Nagrałem filmik, jak myślicie jakie mogą być przyczyny takiego dławienia? Co do głośnego pukania to rozrząd za luźno ustawiony. Dodam też że nawet przy gwałtownym dodaniu gazu nie dławi się itp
rozrząd jest ok? A tak w ogóle czemu twój mechanior się za to nie bierze? Co do gaźnika rozbierz go jeszcze raz dokładnie umyj wyczyść posprawdzaj czy wszystko jest na miejscu czy czegoś nie brakuje razem z serwisówką może coś odwrotnie siedzi lub brakuje. W crf miałem że chodziła dobrze a wtrysk paliwa z pompki przyspieszającej tryskał do filtra zamiast do silnika
jako że masz gaźnik podciśnieniowy zaczął bym od sprawdzenia membrany, sprawdź też oring od śruby mieszanki, o szczelności krućców nawet nie mówie, zobacz czy świeca jest okopcona albo mokra? i kolor. pozdro. barszczu jak ci pompka się obróciła?