Hmm to niezłe wyniki macie. przełożenia seryjne 90-100km/h dysza 240 kompletny układ Gianelli. Coś słabo... Może większą dysze potrzebuje. Spróbuje z 260 i wolnych 30.
U mnie seryjne przełożenia, dysza 240, wszystkie blokady zdjęte to tak 130 na tylnej oponie 80% teren 20% asfalt, ale nawet te 120km/h to nie idzie jechać przy tej pozycji, lekkości motocykla i na takich oponach.
Witam, mam dt 125 r, oryginalny dyfek i końcówke, i mam na niej założone SM'y, jak zmienie przełożenia na 17/57, nie będzie tak, że motor nie będzie miał siły jechać czy wszystko bd ok ? Proszę o pomoc
Jeden ząb nie zrobi diametralnej różnicy w momencie przekazywanym na koło i jeśli silnik zdrowy to spokojnie sobie z tym poradzi. 16/57 to moim zdaniem bardzo optymalne przełożenie na którym w terenie daje radę i przelotową 100km/h spokojnie można utrzymać bez pałowania silnika, a nie ma co ukrywać powyżej setki na takim "koziołku" już zaczyna męczyć, więc po co Ci szybciej? Chyba, że chcesz latać 100km/h przy 7000RPM czyli w momencie otwarcia YPVS, byłoby w trasie nieco oszczędniej.
DT 125r 02' Odblokowany, prawdopodobnie cały wydech gianeli, dysz nie znam, wkrótce bedę sprawdzał, przełożenia 12/57 V-max na kostkach 110/113 Ale musze wyregulować gazior