Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
19 wrz 2013, 16:20
Nie powinno tak być, ten wałek po lewej stronie po włożeniu popychacza, kulki i docisku z popychaczem nie może obracać się bez żadnego oporu.
19 wrz 2013, 16:55
Sprawdź dokładnie też linkę sprzęgła, czy pancerz z oporu linki nie wyszedł.
19 wrz 2013, 20:25
Linka jest ok ale juz chyba mam rozwiązanie, metoda prób i błędów wkońcu dobrałem odpowiednio długą szprychę i robi za ten popychacz i wszsytko działa "na sucho" - moto nie odpalane. Teraz wiem że coś z tym starym popychaczem jest nie tak bo się musiał ukruszyć. Pytanie jak wyciągnąć ten krótki popychacz który jest przy tym wałku??? I gdzie znajde nowy bo na aleedrogo albo źle szukam albo nie ma
19 wrz 2013, 20:40
Nie kombinuj z dorabianiem popychacza.
Dokupisz takie rzeczy z motocykli na części a tego pełno.
Ten popychacz przy wałku wyjmiesz przechylając moto na prawą stronę i potrząsając. Pisałeś że możesz wyjąć wałek sprzęgła to wyjmij wałek i będziesz miał łatwiej
19 wrz 2013, 21:29
Wałka sprzęgłowego na pewno nie wyciągnie, jedynie wysprzęglik, czyli to do czego linkę się przyczepia
20 wrz 2013, 9:19
a takie inne pytanie, jak zdejmujecie docisk to grzybek od popychacza cos wystaje czy dotyka tej tulei w ktorej on pracuje
20 wrz 2013, 14:06
Wystaje.
20 wrz 2013, 15:14
a jesteś w stanie powiedzieć ile mm wystaje?
21 wrz 2013, 16:12
Ok. 5. Ma on tyle wystawać, żeby prawie na zero stykał się z dociskiem sprzęgła.
26 wrz 2013, 15:24
Dzisiaj wszystko poskładane śmiga elegancko tylko mam kolejny problem. Leci mi z uszczelniacza za magnetem i z tego co wyczytałem to jest przyczyną że nie mogę gaźnika wyregulować i cały czas sprzęt musi na ssaniu chodzić. Czy jest ktoś z okolicy Leszna do kogo mógłbym podjechać i za kilka piwek to magneto ściągnąc?? Bo 50zł to ja nie dam za ściągacz którego użyje tylko raz