Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
I pociągnie wporządku na stożku? (oczywiście nie takim za 20 zł) Go-kart nie będzie jeździł po błocie wiec myślę że nie ma potrzeby na oryginalny AirBox od DT.
Ważne chyba żeby dobrze filtrował zanieczyszczenia z powietrza i stawiał mały opór powietrza przy zasysaniu, hałas i głośność dla mnie nie ma znaczenia
Czekam na gaźnik, stator i moduł zapłonowy (wszystko powinno być do końca tego tygodnia).
Jeszcze będzie potrzebne serwo od YPVS razem z linkami i mocowaniem do zaworu. Sam zawór jest w cylindrze tylko ma obłamany króciec na który montuje się uchwyt od YPVS. Myślicie że można coś pokombinować? "dospawać"? [domyślam się że brak serwa do YPVS i nie ruchomy zawór wydechowy, nie będzie wkręcał silnika tak dynamicznie jak z działającym zaworem?] Niedługo postaram się wstawić fotę jak to wygląda (nie widzi mi sie jeszcze kupowanie całego zaworu ) Pozdrawiam
bez zaworu (lub z ustawionym na całkowicie otwarty) ma normalną moc w górnym zakresie obrotów lecz przy niskich jest okropny muł i rzecz jasna wolno się wkręca, przy zamkniętym zaworze sytuacja odwrotna. Różnica na tym silniku między brakiem zaworu a dobrze wyregulowanym zaworem jest ogromna i mimo, że dużo sobie wołają za sam zawór czy za sam silniczek zaworu to naprawdę warto zainwestować w to kasę.