Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
04 cze 2013, 6:15
Drugi to oryginalny gaźnik do takiego silnika jak twój.
04 cze 2013, 9:02
Ten drugi podpasuje do krućca bez kombinowania.
04 cze 2013, 10:21
I pociągnie wporządku na stożku? (oczywiście nie takim za 20 zł)
Go-kart nie będzie jeździł po błocie wiec myślę że nie ma potrzeby na oryginalny AirBox od DT.
Ważne chyba żeby dobrze filtrował zanieczyszczenia z powietrza i stawiał mały opór powietrza przy zasysaniu, hałas i głośność dla mnie nie ma znaczenia
04 cze 2013, 12:22
Mam taki dellorto i jest słabszy w porównaniu do mikuni który powinien siedzieć w dt
04 cze 2013, 13:01
Pociągnie na stożku, trzeba będzie dostroić dyszami.
04 cze 2013, 13:35
Jakieś sprawdzone stożki już??
Enduros, rozumiem że mówiąc dysze masz na myśli regulacje gaźnika?
04 cze 2013, 13:48
Dysze gaźnika, coś dobierzemy jak założysz wszystko.
05 cze 2013, 16:30
Panowie,
Dyfuzor jest.
Czekam na gaźnik, stator i moduł zapłonowy (wszystko powinno być do końca tego tygodnia).
Jeszcze będzie potrzebne serwo od YPVS razem z linkami i mocowaniem do zaworu.
Sam zawór jest w cylindrze tylko ma obłamany króciec na który montuje się uchwyt od YPVS. Myślicie że można coś pokombinować? "dospawać"?

[domyślam się że brak serwa do YPVS i nie ruchomy zawór wydechowy, nie będzie wkręcał silnika tak dynamicznie jak z działającym zaworem?]
Niedługo postaram się wstawić fotę jak to wygląda (nie widzi mi sie jeszcze kupowanie całego zaworu

)
Pozdrawiam
05 cze 2013, 16:36
bez zaworu (lub z ustawionym na całkowicie otwarty) ma normalną moc w górnym zakresie obrotów lecz przy niskich jest okropny muł i rzecz jasna wolno się wkręca, przy zamkniętym zaworze sytuacja odwrotna. Różnica na tym silniku między brakiem zaworu a dobrze wyregulowanym zaworem jest ogromna i mimo, że dużo sobie wołają za sam zawór czy za sam silniczek zaworu to naprawdę warto zainwestować w to kasę.
05 cze 2013, 16:54
Pokaż co Ci się ułamało, bo mam jedną połówkę zaworu.